<h2>ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ</h2><p>Σας προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα…</p> <h2>ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ</h2><p>Όλες μας οι σαλάτες είναι δικής μας παραγωγής…</p> <h2>ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ</h2><p>Τα ψητά μας είναι όλα στη σχάρα με τα καλύτερα κρέατα…</p>
Previous Next
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

«Το Παχνί» είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα εστιατόριο στην Κοκκιναριά των Σπετσών. Η ταβέρνα που ανήκει στον Κωνσταντίνο και Νίκη Θυμαρά λειτουργεί πάνω από 15 χρόνια προσφέροντας στους επισκέπτες της ξεχωριστές εμπειρίες. Η λειτουργία της ταβέρνας είναι μόνο βραδινές ώρες όπου και προσφέρει τα εξαίσια εδέσματά της και το κρασί της.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου παντού στον κόσμο. Παντού στον Ελλαδικό χώρο συναντά κανείς παλιά ελαιοτριβεία, πιεστήρια λαδιού και αποθηκευτικούς χώρους που χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Αυτό γιατί το ελαιόλαδο είχε πολλές χρήσεις στην αρχαιότητα όπως και σήμερα, για φωτισμό, για αρωματοποιία, σαν συντηρητικό, για την περιποίηση του προσώπου κ.α.

 

Για την παραγωγή του ελαιόλαδου συλλέγονται ελιές από τα δέντρα και ξεχωρίζονται για να μεταφερθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ελαιοτριβείο. Στο ελαιοτριβείο ο καρπός ζυγίζεται, διαχωρίζεται και πλένεται. Στη συνέχεια ο καρπός μπαίνει στη γραμμή για την συντριβή του σε θραυστήρες. Ακολουθεί η μάλαξη του πολτού της ελιάς με ανάδευση επί μισή ώρα.

Μετά τη μάλαξη, με την βοήθεια ισχυρών υδραυλικών πιεστηρίων, εξάγονται τα υγρά της ελιάς. Σε ιδική συσκευή γίνεται ο διαχωρισμός των υγρών από τα στερεά συστατικά της ελιάς και στη συνέχεια ο καθαρισμός του λαδιού από τα άλλα υδαρή στοιχεία του.

 

Από όλη την διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου τα υπολείμματα χρησιμοποιούνται σε διάφορες χρήσεις.

Εμείς παράγουμε το δικό μας ελαιόλαδο για να είμαστε πάντα σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος που σας προσφέρουμε. Το ελαιόλαδο είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής αλλά και γενικά της μεσογειακής διατροφής. Το δικό μας παράγεται με βιολογικό τρόπο και έχει όλα τα καλά στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, με εξαιρετική γεύση και οξύτητα.

Για να δοκιμάσετε και εσείς τα εξαιρετικά μας εδέσματα επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας…

«ΤΟ ΠΑΧΝΙ»

Κωνσταντίνος και Νίκη Θυμαρά

Κοκκιναριά Σπέτσες

τηλ. 2298075299  κιν. 6972025091